Wanneer wordt het Zandpad als fietsstraat ingericht?

Deze vraag komt geregeld naar boven als we inwoners tegenkomen die gebruik maken van het Zandpad of er aan wonen.

In oktober 2018 is in de raad een motie aangenomen die het college opdraagt: Het Zandpad tussen de Machinekade in Maarssen en Nieuwersluis zo snel mogelijk in te richten als fietsstraat. Deze motie is vooral ingediend voor de verkeersveiligheid op het Zandpad voor fietsers. Want zeker voor de schoolgaande kinderen laat deze sterk te wensen over.
In de afgelopen jaren zijn er diverse bewonerssessies geweest. Hier kon men een indruk krijgen hoe de fietsstraat er uit komt te zien. Tevens werden de inwoners meegenomen in het traject van besluitvorming en de planning wanneer begonnen zou gaan worden met de inrichting. Lokaal Liberaal heeft al vragen gesteld aan wethouder Klomps over het traject en de vermeende relatie met de aanleg van de nieuwe eerste vechtbrug bij Breukelen. Hier werd duidelijk dat er eerst een nieuwe vechtbrug komt en daarna pas verdere inrichting van Zandpad en brugstraat wordt gedaan.

Afgelopen week heeft er een informatieve commissie plaatsgevonden nadat de aanleg van de vechtbrug vertraagd was. Er was een informatieavond voor bewoners en een informatieve commissie voor de raad. Hier heeft Lokaal Liberaal wederom de vraag gesteld aan de wethouder naar de stand van de fietsstraat.

Het goede nieuws is dát er nu een nieuwe vechtbrug komt. Het slechte nieuws is dat dit betekend dat deze vertraagde vechtbrug er voor zorgt dat de inrichting van de fietsstraat op zijn vroegst pas in maart 2022 kan beginnen.

Met dat laatste is Lokaal Liberaal minder gelukkig.
Wij vinden dat verkeersveiligheid niet moet wachten op een nieuwe brug.

Zie ook: 
https://www.varnws.nl/regio/stichtsevecht/nieuws/21905/vervanging-vechtbrug-bij-breukelen-uitgesteld
https://rtvstichtsevecht.nl/artikel/151620251/breukelen-krijgt-nieuwe-brooklyn-bridge-over-de-vecht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven