Breukelse senioren hebben hun stortkoker terug!

Lokaal Liberaal heeft recent aandacht gevraagd voor de situatie in ’t Heycop, waar kwetsbare inwoners zich geconfronteerd zagen met de afsluiting van de afvalstortkoker. Voor veel ouderen en andere kwetsbare inwoners van het complex is het een hele opgave om hun afval buiten, in de ondergrondse containers, weg te moeten gooien. En dat terwijl er zo’n mooie oplossing voorhanden is. Klep open, zak laten vallen, klaar. Een beter systeem om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen is er bijna niet. Dat die stortkoker dat toch dicht moest, vonden we nogal opmerkelijk.

De fractie heeft direct contact gelegd met de heer Evers, die als mantelzorger betrokken is bij dit probleem. Ook hebben we gesproken met inwoners uit het naastgelegen complex De Angstel. Ook zij ervaren dat het, naarmate mensen ouder worden, lastig is zelf het huisvuil weg te brengen.

Daarnaast hebben we gesproken met wethouder Klomps. Hij zag in dat het omgekeerd inzamelen en de problemen die ouderen en andere kwetsbare inwoners ervaren om hun afval kwijt te kunnen, een probleem is dat samenhangt met de fysieke gesteldheid van de inwoners en dat er veel breder naar oplossingen voor dit fysieke ongemak gekeken moet worden.

We zijn blij dat de gesprekken die we gevoerd hebben met de betrokkenen er toe geleid hebben dat de inwoners voorlopig hun afval kwijt kunnen op de manier waarop zij dat gewend zijn. Met elkaar gaan we kijken naar wat dan wél werkbare, bestendige oplossingen zijn, die recht doen aan de belangen van onze oudere en kwetsbare inwoners. Daar staan wij als inwonerspartij pal voor.

Link naar het artikel op AD.nl: https://www.ad.nl/utrecht/protest-boze-breukelse-senioren-loont-ze-krijgen-hun-stortkokers-terug~a45a6598/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven