Met de bus reizen is niet meer zo gewoon!

 
 
In VarNws van afgelopen donderdag staat onderstaande artikel te lezen.
 
In een tijdperk waar men het openbaar vervoer promoot om de auto te laten staan, komt daar met het nieuwe vervoerplan wel een flinke streep door te staan.
Was het eerst al de bedoeling om de bushalte in Zandweg Oostwaard te schrappen welke nu bij gratie nog een jaar blijft rijden tot de volgende beslissing, is het nu zo dat het niet meer zo eenvoudig en vanzelfsprekend is om met de bus naar Utrecht Centraal te reizen.
Lijnen 12 en 120 gaan niet meer via de Jacobsstraat en het Vredenburg naar station CS maar zullen dit nu via de Vleutenseweg doen. Een bezoek aan het centrum van Utrecht betekend dan dat je via de Jaarbeurszijde, door het station naar de binnenstad moet lopen. Dat is een behoorlijke wandeling op zich. 
 
Maar zo stopt de 120 bus niet meer in de Ariënslaan maar stopt deze bij de Merenhoef. Dat is voor veel mensen ook een afstand die niet zo maar af te leggen is. 
En zo staan er nog wel meer wijzigingen in die wellicht niet de beste keuze is voor de inwoners van Stichtse Vecht.
De afgelopen 24 uur is de fractie door meerdere ongeruste inwoners benaderd.
 
Lokaal Liberaal stelde daarom vandaag naar aanleiding van dit artikel schriftelijke vragen aan het college.
 
Vraag 1:
Heeft u aan tafel gezeten bij de opstelling van dit nieuwe vervoersplan 2020?Of op welke wijze dan ook invloed gehad op de opstelling van dit plan ?Of op enige wijze geprobeerd om invloed te hebben bij de opstelling van dit plan?
 
Vraag 2:
Begrijpt u de zorgen die worden geuit over het nieuwe vervoersplan ?Of bent u het eens met de veranderingen in het vervoersplan?
 
Vraag 3:
Gaat u zich proberen nog te bemoeien met dit vervoersplan om wellicht onwenselijke maatregelen terug te draaien of heeft u dit wellicht al gedaan?
 
Vraag 4:
De fractie van Lokaal Liberaal is van mening dat het nieuwe vervoersplan een onwenselijke en grote verslechtering is ten opzichte van de huidige situatie is het college dit met ons eens?
 
Vraag 5:
Is het college van mening dat zij voldoende gedaan heeft om de belangen van de inwoners die hierdoor getroffen worden te behartigen?
 
Namens de fractie Lokaal Liberaal,
Frank van Liempdt
 
Terug naar boven