In memoriam Marc Witteman

 

 

De fractie van Lokaal Liberaal denkt met warmte en bewondering aan Marc Witteman.
Al vlak na zijn aantreden liet hij een voor ons onuitwisbare indruk achter. In februari 2015 hadden we een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd. We zouden gaan varen over de Vecht om vanaf het water ons mooie vechtdorp te gaan bekijken. Toen de datum naderde, waren de weersvoorspellingen bar slecht. Regen en wind. “Wat wil je?” vroegen we hem “Verplaatsen naar een binnenactivititeit?” Het karakteristieke antwoord dat volgde: “Welnee, gewoon door (laten) gaan!”

En doorgaan, dat is wat Marc tot op het laatst deed in de door hem zo geliefde rol van burgemeester.
We wisten al een tijd dat hij ziek was, en toch ging hij door met zijn werk, tot het niet meer ging. Hij wilde zelf de regie houden en koos zelf zijn moment van terugtreden.
Marc wilde ondanks zijn ziekte “gewoon” als burgemeester behandeld worden. “Ga me alsjeblieft niet zielig vinden” zei hij dan. Dat betekende dat hij ondanks zijn ziekte gewoon zichzelf bleef in zijn functie: Zacht op de mens maar hard op het proces als zijn rol als voorzitter van de raadsvergadering daarom vroeg.
Menig robbertje hebben we uitgevochten in de raadszaal met respect voor elkaar, waarbij we elkaar steevast na afloop de hand konden schudden.
Zijn regie en leiderschap werd alom gewaardeerd, niet het minst door Lokaal Liberaal.

Marc, het is een voorrecht om met jou gewerkt te mogen hebben en we gaan jou enorm missen.

Namens de fractie van Lokaal Liberaal,          Frank van Liempdt

Suzanne Kox-Meijer
Ronald van Liempdt
Bas Verwaaijen
Onno Tijdgat
Rein Bonhof
Tessa Overdijkink

Olaf Morel
Frank Venus

Terug naar boven