In Memoriam Jaap Verkroost

Jaap Verkroost

De fractie van Lokaal Liberaal denkt met warmte aan oud-wethouder Jaap Verkroost.


Een aimabel mens, verenigingsman pur sang, is niet meer.
Met zijn voorliefde voor sport en bewegen had hij in zijn tijd als wethouder met de portefeuille sport de voor hem gedroomde portefeuille.
Maar ook zaken als jeugdwerk en later WMO waren bij Jaap in goede handen.
Exemplarisch voor de samenwerking die Lokaal Liberaal als (toen nog) oppositiepartij had met Jaap waren wat zaken die bij de WMO in 2015 speelden. “Jaap, dit gaat niet goed voor deze inwoner.
Ik overweeg er vragen over te gaan stellen. Of wil je eerst even kijken en mij laten weten of je het op kunt laten lossen?”
Er kwam steevast een snel antwoord, waarbij er uiteindelijk vrijwel altijd een tot tevredenheid stemmende oplossing kwam voor de inwoner die het betrof. We hoefden met elkaar de weg van de schriftelijke vragen vrijwel nooit aan en dat scheelde veel mensen veel tijd en ieder was tevreden.
Jaap had een groot hart, voor sport, voor jeugdwerk, voor scouting en voor de onder zijn wethouderschap ontstane Timmerdorpen. Steevast nam hij een kijkje bij de activiteiten, ook nadat hij wethouder-af was. Zijn warmte en blijvende betrokkenheid tekenen de mens Jaap Verkroost.

Jaap, dank voor de samenwerking het was oprecht een genoegen!
We gaan je missen.

Fractie Lokaal Liberaal

Terug naar boven