Frank Venus geeft maidenspeech tijdens de raadsvergadering van 16 december 2020

 

Frank Venus hield vanavond namens Lokaal Liberaal zijn maidenspeech (zijn allereerste spreekmoment) tijdens de
gemeenteraad van Stichtse Vecht.
Frank deelde met de raad dat hij zijn zijn kennis en erxpertise wil inzetten op de volgende onderwerpen:

Als directeur/eigenaar van een groot bedrijf heeft hij veel ervaringen opgedaan met aanbestedingen en bestekken.
Als een bestek niet goed is voorbereid zijn de gevolgen vaak groots. Voorbeelden zoals de projecten Herenweg/Gageldijk en het groenonderhoud zouden winst kunnen behalen.

De activeiteiten waar hij de laatste 25 jaar zich intensief voor heeft ingezet is de vereniging Aktie voor Aktie. De vereniging bestaat al 40 jaar en heeft als doel kansarme kinderen te helpen. Voor actief in Brazilië en Malawi. In Brazilië ondersteunen wij drie kinderopvangtehuizen waar in totaal 230 kinderen ondersteuning krijgen in opvoeding en onderwijs. Door die ervaring die daar is opgedaan is ook hij van mening dat kinderen in hun eigen omgeving moeten opgroeien en niet naar een ander land moeten worden getransporteerd. Uiteraard betreft het vaak schrijnende gevallen, maar veel kinderen die verhuisd zijn uit hun eigen omgeving voelen zich in beide landen niet thuis.

Daarmee kwam het bruggetje naar het onderwerp waar Frank Venus het woord voor voerde. Verschillende partijen uit de raad hebben een motie ingediend die opriep om de Coalition of the Willing te steunen die mogelijkheden zoekt om kinderen uit het vluchtelingenkamp in Griekenland naar Nederland te brengen.

Lokaal Liberaal is van mening dat je beter in Griekenland er voor kan zorgen dat de opvang goed en beter geregeld kan worden en bij de bron van de problematiek moet beginnen. Nu zitten er veel kinderen in de kampen, en als er kinderen naar Nederland gaan, komen er gewoon weer nieuwe kinderen.

Wij zullen dus tegen deze motie stemmen.

Lees hier de motie: Coaltion of the Willing 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven