Winterse taferelen zorgen voor onveilige wegen en fietspaden

Winterse taferelen zorgen voor overlast op de wegen en fietspaden. Het is Lokaal Liberaal net als vele inwoners opgevallen dat de begaanbaarheid zeer moeizaam verloopt en dat het in omliggende gemeenten beter geregeld lijkt te zijn dan in Stichtse Vecht.
We begrijpen dat door de lage verkeersintensiteit het strooizout minder goed wordt uitgereden maar op vele wegen en fietspaden ligt nog een dik pak sneeuw waardoor verkeersgebruikers de meest begaanbare wegen nemen om zich makkelijker voort te kunnen bewegen. (fietsers op de Straatweg is een goed voorbeeld hiervan)

Bij navraag bij het college blijkt dat daar dezelfde constatering is gedaan en om die reden zijn er gisteren (8 februari) reeds extra middelen ingezet om de veiligheid en de begaanbaarheid van de wegen maar zeker ook van de fietspaden te verbeteren. We hopen dat we snel resultaat hiervan zullen zien, zodat iedereen die de weg op moet zich veiliger kan voortbewegen ondanks het mooie winterkleed waarmee grote delen van ons land zijn ingepakt.

Foto: Hetty Vosslamber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven