Verwarring en onduidelijkheid opening terrassen Winkelcentrum Bisonspoor. Ondernemer de dupe

De fractie van Lokaal Liberaal heeft gisteren van een aantal ondernemers in winkelcentrum Bisonspoor begrepen dat er een hoop verwarring is ontstaan over het wel of niet mogen openstellen van de terrassen die binnen in het winkelcentrum zijn gevestigd.
 
De regels hierover zijn landelijk vastgesteld en eigenlijk kraakhelder.
 
Soorten terrassen die open gaan
Het gaat over terrassen in de buitenlucht, waarbij de bovenkant open is of het terras aan 3 kanten open is. Het kan ook een buitenterras zijn op bijvoorbeeld een boot die stilligt aan de kade met een horecafunctie. Buitenterrassen van sportaccommodaties en -kantines zijn uitgesloten. Buitenterrassen van locaties die nog gesloten zijn, zoals pretparken, rondvaartboten of dierenparken, blijven gesloten.
 
Helaas geldt dit dus ook voor de terrassen bij de winkels in Bisonspoor. Echter hebben zij advies gevraagd bij de gemeente en dat advies was volledig contrair aan de landelijke wet- en regelgeving en is ze toegezegd dat zij wel open mochten gaan met het terras.
Dus inkopen werden gedaan en de tafels en stoeltjes klaar gezet om de eerste gasten weer te mogen ontvangen.
Maar helaas.. na ruim anderhalve dag kwam het bericht dat de gemeente een fout had gemaakt en deze terrassen helemaal niet open mochten gaan.
Voor deze ondernemers die het de afgelopen maanden al noodgedwongen gesloten moesten zijn opnieuw een enorme teleurstelling.
 
Lokaal Liberaal is verbaasd over de gang van zaken.
De fractie is van mening dat wanneer een ondernemer een vraag stelt aan de gemeente en daarop een antwoord mag ontvangen dat dit antwoord volledig correct is.
 
Om deze reden hebben wij technische vragen gesteld met de vraag wat de oorzaak is van deze verwarring en onduidelijkheid en wie er op moet draaien voor de gemaakte kosten.
 
Hier leest u onze technische vragen.

2 reacties

  • Fractie Lokaal Liberaal

   Helaas kunnen we weinig daarin betekenen omdat dit landelijke wet-en regelgeving betreft. Die stellen heel duidelijk de regel dat alleen buiten terrassen open mogen.
   Ook de gemeente kan hierin niets veranderen daar zal iedereen het mee moeten doen.
   Wat de gemeente wel kan doen is onze ondernemers van de juiste informatie voorzien en dat is in dit geval niet het geval en is de uitspraak later teruggedraaid.
   Dat zorgt voor heel veel onkosten voor de ondernemer. Inhuur van personeel, inkopen, gas, licht en water en mogelijk meer.

   We hopen dat met onze vragen het gesprek over de kosten gevoerd kan gaan worden en de ondernemers die toch al financiële plaatje langzaam zwart zien kleuren niet nog verder in de ellende komen te zitten.

   – Suzanne-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven