Lokaal Liberaal schrijft open brief aan college van burgemeester en wethouders – steun de ondernemers van Stichtse Vecht!

Lokaal Liberaal heeft een open brief gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders over ondernemer zijn in Stichtse Vecht tijdens lockdown.
 
De afgelopen week heeft de fractie met heel veel ondernemers gesproken naar aanleiding bezoeken van boa’s bij diverse winkels in onze gemeente.
De boa’s geven bij de winkeliers aan dat zij geen koopwaar buiten in stellingen mogen hebben staan en dat de winkel een sobere en niet uitnodigende uitstraling moet hebben om zo winkelend publiek te ontmoedigen koopwaar te bekijken of vast te houden.
 
Lokaal Liberaal is zich bewust dat deze ondernemers door de lockdown maatregelen keihard getroffen zijn en er alles aan moeten doen om het hoofd boven water te houden.
 
Lokaal Liberaal verzoekt het college om deze ondernemers te steunen en vinden dat zij de ruimte moeten krijgen om hun winkels overeind te kunnen houden, mits dit uiteraard niet tot onverantwoorde situaties leidt en verzoekt het college dringend om handhaving alleen in te zetten als de veiligheid van ondernemers en bezoekers in het geding is.
 
De gehele open brief leest u hieronder
 
 
 
Open-brief-Lokaal-Liberaal-aan-college-van-burgemeester-en-wethouders-inzake-ondernemer-zijn-tijdens-lockdown-1

Een reactie

 1. Van dijken

  Als Stichtse vecht of dhr van dijk echt iets voor de getroffen winkeliers wil doen dan moet hij vooral de woz gebruikersdeel volgende maand gaan opleggen net als afgelopen jaar..
  Ik heb toen met hem gesproken, hij heeft 2 opties, je kan betwisten of er überhaupt nog sprake is van gebruik van een pand dat bij wet is gesloten maar daar hebben click and collect winkels niets aan..
  Beter is het om art 68 van de belastingwet gewoon toe te passen, dat is een hardheidsclausule die in bijzondere omstandigheden kan worden ingezet om te verlagen of te schrappen.
  Een wereldwijde pandemie lijkt mij een redelijk bijzondere omstandigheid.
  Ik ben met meerdere gemeenten in gesprek om eea te mobiliseren voordat overal de gemeente aanslagen onherroepelijk worden.
  Zie tevens:
  https://www.zzp-nederland.nl/nieuws/zzpers-en-ozb-aanslag-beroep-je-op-de-hardheidsclausule

  Ik krijg gelukkig van alle kanten hulp

  Wellicht zou u eens in het kader van de winkeliers steunen dit gegeven eens bij de betrokken bestuurders naar binnen willen werpen?

  Met vriendelijke groet

  Arnold van Dijken
  Horeca adviseur
  0624503507

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven