“Integritijdbom?”

 

UPDATE 15-06-2021: 
In de afgelopen week hebben alle betrokken partijen een intensief en goed gesprek met elkaar gevoerd. De fractie van Lokaal Liberaal heeft de excuses aanvaard en kijkt vooruit naar een, op vertrouwen gebaseerde, constructieve voortzetting van de samenwerking.

**********************************************************

Tijdens de commissievergadering Fysiek Domein op 18 mei jl. is de integriteit van raadslid Frank Venus, en dus die van Lokaal Liberaal, in twijfel getrokken. Dit is, wat de fractie van Lokaal Liberaal betreft, volstrekt ten onrechte gebeurd.

De betreffende opmerking werd gemaakt door een raadslid van de VVD. Wij hebben inmiddels begrepen dat opmerking niet alleen namens een raadslid kwam, maar dat hier een VVD wethouder een sturende rol in heeft gehad. Wij zullen dit intern met de coalitie gaan bespreken.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving heeft Frank Venus niet vrijwillig onder protest de vergadering verlaten, maar was dit op dringend advies van de griffie om niet als woordvoerder de vergadering voort te zetten. Dit was geen vrijwillige keuze maar op dringend advies.

Daar Frank Venus op geen enkele wijze een exclusief belang heeft zal hij aanstaande woensdag 26 mei, tijdens de voortzetting van de commissievergadering, als woordvoerder plaatsnemen.
Lokaal Liberaal streeft hiermee naar optimale transparantie. We gaan er vanuit dat, in het belang van de inwoners en hun recht om gehoord te worden, de vergadering zonder verder onnodig oponthoud kan worden voortgezet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven