12 levenloopbestendige sociale woningen Wilhelminastraat Breukelen

Afgelopen woensdag 4 november heeft de gemeenteraad unaniem vóor het bestemmingsplan gestemd om 12 levensloopbestendige woningen/appartementen te realiseren in de Wilhelminastraat te Breukelen. Het project is een initiatief van woningbouwcorporatie Vecht en Omstreken

De woningen zullen in de plaats komen van de 10 bestaande woningen die niet meer voldoen aan moderne eisen.

In eerste instantie waren er nogal wat bezwaren uit de buurt. Omwonenden voelden zich op het verkeerde been gezet omdat er eerst (ook in de media) een andere, kleinschaliger, plan werd gepresenteerd. Later kwamen daar nog vragen bij over het volume van het gebouw, parkeerplaatsen, aankleding/uitvoering, verlichting, groen, enz.

Lokaal Liberaal heeft, na de eerste bespreking in de raadscommissie, in een gelegenheidscoalitie met de fractie van Streekbelangen gezocht naar mogelijkheden om het plan nog aan te passen. Dit mondde uit in een motie die gisteren (óók unaniem) is aangenomen.

Zijn daarmee alle bezwaren of zorgen verdwenen? nee; het is altijd lastig om plannen te realiseren in een bestaande buurt. Anderzijds voelt de gemeenteraad ook de enorme druk op de (sociale) woningmarkt. Dit plan voor 12 woningen poogt daar iets aan te doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven