Vragen Klokjeslaan 19a

Afgelopen week is de commissie Fysiek Domein toegesproken door een inwoner van de Klokjeslaan over de nieuwbouw van een timmerbedrijf op een bestaande bedrijfslocatie aan de Klokjeslaan 19a.
Lokaal Liberaal was hier behoorlijk door overvallen en was op dat moment niet op de hoogte van deze ontwikkelingen en bouwplannen. Dat was de reden dat Lokaal Liberaal ook geen vragen heeft gesteld aan de inwoner.
Maar daar hebben we het uiteraard niet bij gelaten.
De fractie ging op zoek naar de nieuwbouwplannen, het huidige bestemmingsplan, de bezwaarschriften en de mening van de Welstandscommissie welke inmiddels voor een groot deel in ons bezit zijn.

Na het bekijken van alle plannen blijkt dat de nieuwbouw van het timmerbedrijf geheel binnen de huidige bestemming past. Het bouwvlak blijft gelijk maar het verschil zit hem voornamelijk in de bouwhoogte (max. 10 meter) en het plaatsen van veel ramen in het pand waardoor de privacy van de direct omwonenden in het geding komt.

Daarnaast zullen er op het terrein zelf 5 parkeerplaatsen worden gerealiseerd wat betekent dat de andere personeelsleden en bezoekers van de showroom, die met een auto komen in de klokjeslaan en omgeving zullen moeten parkeren wat voor extra verkeersdruk zal zorgen voor de bewoners.
En daar een timmerbedrijf ook bevoorraad zal moeten worden zal er waarschijnlijk ook zwaar transport door de krappe Klokjeslaan moeten rijden.

Daarnaast is Lokaal Liberaal erg benieuwd hoe de omwonenden geïnformeerd zijn over deze plannen. Zoals de fractie het nu bekijkt begrijpen wij dat het past in het huidige bestemmingsplan maar dat dit absoluut niet past in een woonwijk als deze.

Wij hebben dan ook een aantal schriftelijke vragen gemaakt en hopen spoedig antwoord te krijgen.

Klokjeslaan 19a

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven