Wijktafel Reigerskamp

Vanavond werd in de Verijzenis kerk in Reigerskamp de jaarlijkse wijktafel gehouden.
Een goed bezochte avond met betrokken inwoners die gezamelijk veel punten op tafel hebben gelegd, waar volgens hun eens naar gekeken en gehandeld zou moeten worden.
Diana Bouwman van de brandweer gaf een buitengewone duidelijke uitleg over brandbeveiliging van uw eigen woning. Een brand kan in 2.30 minuten van een prullenbakbrandje naar een volledige woningbrand omslaan.
Met eenvoudige stappen kunnen inwoners zich een hoop ellende besparen.
Pluizenfilter van de wasdroger bij iedere droogbeurt leegmaken, niet te veel stekkers in het stopcontact/verlengsnoer, rookmelders in huis om u tijdig van brand te waarschuwen.
En daarnaast nog een hele simpele stelling. Overleg met de bewoners van het huis, welke vluchtroute en welke stappen er bij brand worden genomen.

Daarna deed ook Wijkagent Jan Gentenaar een korte presentatie over het aantal inbraken (inclusief pogingen tot inbraak) in de afgelopen jaren.
Hij sprak daarnaast ook zijn waardering uit voor de inzet van het signaleringsteam van Reigerskamp, dat wekelijks door weer en wind de inwoners van het kwaad wil behoeden.

Uiteraard kwamen ook de bewoners aan het woord.
Het gebruik van het park, bebording van de routes vanaf de fietsbrug, speelplaatsen, afvalinzameling bij de Lidl en hondenpoep waren ondermeer onderwerp van discussie.

De wijkcommissie Reigerskamp zal al deze punten meenemen in zijn verslag.
Het is fijn om van inwoners te horen wat er speelt.
Lokaal Liberaal heeft vanavond meerdere inwoners en leden van de wijkcommissie gesproken en zullen in de toekomst ook veelvuldig met elkaar in gesprek blijven om situaties te bespreken en te volgen.

Wijktafel reigerskamp

Wijktafel reigerskamp 2

Terug naar boven