Vergadering Wijkcommissie Staatslieden- Zeeheldenbuurt

Vanavond was ons fractielid Onno Tijdgat, met de pet van kersvers raadslid én als buurtbewoner  aanwezig bij de vergadering van de wijkcommissie Staatslieden- Zeeheldenbuurt in Maarssen. Deze vond plaats in De Vondel.

vergadering wijkcommissie Staatslieden- Zeeheldenbuurt

 

Naast een aantal buurtbewoners waren verder aanwezig: de gemeentelijke gebiedsregisseur Willemijn Luchtenbelt, een vertegenwoordiger van groenonderhoudsbedrijf Verheij en een aantal mensen van Duurzaam Stichtse Vecht, dat zich bezig houdt met nieuwe technologiëen als zonnepanelen en warmtepompen.

Als eerste mocht Verheij een presentatie houden hoe het groenonderhoud nu geregeld is, en hoe het contact met inwoners werkt: wat word er gedaan met meldingen etc. Uit de zaal kwamen soms kritische opmerkingen over zaken die, zoals bekend, in het verleden niet goed gingen. Verheij erkent de opstartproblemen maar lijkt de laatste tijd wel beter in staat het groen in Stichtse Vecht te onderhouden.

Daarna kwamen diverse presentaties over de voordelen van zonnepanelen en warmtepompen. Een investering daarin zou meer opleveren dan een spaarrekening en het is goed voor het milieu was de teneur kortgezegd. Het is ook bekend dat dat ‘we van het gas af moeten’ en hoe doen we dat dan op termijn. De inwoners luisterden aandachtig en stelden genoeg vragen.

Aan het einde van de avond werd er nog een drankje gedronken en informeel gesproken tussen de diverse deelnemers en buurtbewoners.

Hoewel de opkomst niet groot was was het wel weer een nuttige avond. Dank aan de organisators!

 

Terug naar boven