Verplicht eigen risico blijft vergoed voor minima

Eerder dit jaar sloeg de minima van Stichtse Vecht de schrik om het hart, toen zij te horen kregen dat er een ander Collectieve Ziektekostenverzekering voor de Minima (CZM) zou komen. Reden voor de schrik was dat bij de nieuwe verzekeraar DSW geen afkoopregeling Eigen Risico was af te sluiten. 

De vrees was dat mensen met een Collectieve Ziektekostenverzekering voor de Minima (CZM) zelf het Eigen Risico van €385,- zouden moeten gaan opbrengen. Het ombudsteam van Lokaal Liberaal kreeg in korte tijd van veel verontruste inwoners de boodschap, dat het voor inwoners met bijstand of met een inkomen rond het bijstandsniveau onmogelijk was om deze extra kosten te voldoen vanuit dat inkomen.

Daarom diende Lokaal Liberaal vorige week een motie in waarin de raad het college opdroeg minimaal € 250,- van het Eigen Risico per persoon te vergoeden. Deze motie werd ingediend om tijdens de Begrotingsraad van 12 november behandeld te worden. Gedurende het weekend namen ander partijen contact op met Lokaal Liberaal met het verzoek om  gezamenlijk de motie in te dienen. Na enkele stevige gesprekken heeft dat geleid tot een nieuwe motie waarin het college de opdracht heeft gekregen met ingang van januari 2020 te zorgen voor een compensatieregeling die tot doel heeft het gehele Eigen Risico te vergoeden aan inwoners met een Collectieve Ziektekostenverzekering voor de Minima (CZM).

Voor de behandeling in de Begrotingsraad meldde zich al een aantal partijen dat zij deze motie wilde mee indienen, waardoor er al een raadsmeerderheid voor deze motie was. Uiteindelijke stemde de gehele raad in met de motie, waardoor bij de financieel zwakkeren in onze gemeente een grote zorg is weggenomen. Lokaal Liberaal is blij dat deze motie zo breed is ondersteund en dit er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat dit probleem is opgelost. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven