Over jo-jo’s en windvaantjes

De toekomst van RTV Stichtse Vecht leek er goed uit te zien. In de commissie waren bijna alle partijen voorstander van een extra eenmalige bijdrage aan de lokale omroep om een kwaliteitsslag te maken. Alleen CDA en CU/SGP deden niet mee, zij waren in staat om in heel veel woorden te vertellen hoe goed en belangrijk ze de lokale omroep vonden, om vervolgens te zeggen:  “Zoek ‘t zelf maar uit!”

Hoe anders was dat met de grootste coalitie partij, de D66, die aangaf dat RTV SV het waard was om te steunen en dat zou D66 dan ook doen. Hierdoor ontstond er een ruime meerderheid om RTV SV eenmalig te ondersteunen. De vrijwilligers van RTV SV tevreden en ook een goed signaal voor de lokale politiek,immers: coalitie en oppositie trokken samen op.

In de Gemeenteraad echter kwam de ware aard van D66 naar boven: hakkelend en stotterend vertelde Dick Verwoert dat D66 helemaal niet ingestemd had met het voorstel en grote bedenkingen had hierover. Op onze vraag of hij dan had gelogen in de commissie of gewoon onbetrouwbaar was wist hij geen antwoord te geven. Feit bleef dat de gehele coalitie (op VechtsVerbond na) ineens tégen de door de voltallige oppositie ingediende motie ging stemmen.

Sommige dingen doe je niet in de politiek, hoe onervaren je ook bent: eerst samen met oppositie een commissie willen over de motie en in die commissie deze motie omarmen om dan vervolgens in de raad te vertellen dat je niets met de motie hebt en gaan tegenstemmen. Dit soort windvaan- en jojogedrag maakt nou dat inwoners totaal het vertrouwen in de politiek kwijtraken, voor zover dat al niet het geval was.

Doen wat je belooft zou ten alle tijden het credo moeten zijn, helaas deelt niet iedere partij deze mening.

windvaan CBdDhEFWgAAUZLi

Terug naar boven