Nog geen besluit over de Oost-Kanaaldijk

In de raadsvergadering van 31 maart stond wederom de Oost-Kanaaldijk op de agenda.

Motie
Er werd gestemd over de motie van Lokaal Liberaal en Stichtse Vecht Beweegt. In deze motie staat beschreven dat de gemeente weer 80 km/u op de Oost-Kanaaldijk moet invoeren. Uiteindelijk werd de motie aangehouden, doordat de stemmen staakten, de uitslag was 16 – 16.
Stemming: Voor LL, SVB, M2000, SB, VVD en VV; Tegen D66, CDA, PVDA, GL en CU-SGP.
In de volgende raad van 19 mei wordt er opnieuw een stemming gehouden, inspreken is toegestaan aan het begin van de raad.

Kanaaldijk
Na het onderhoud in 2014 ligt deze dijk er nu prachtig bij. De inwoners zijn blij met het onderhoud aan deze dijk, niet blij zijn ze met het verlagen van de snelheid.

Lokaal Liberaal zet zich in om de snelheid weer terug te krijgen naar 80 km/u.
Wij vinden dat een rechte weg, waar een ieder eenzelfde constante snelheid rijd, veiliger is dan een weg waar verschillende snelheden worden geforceerd door drempels. Hulpdiensten geven aan dat 80 km/u beter is voor de aanrijtijden. De politie stelt dat 80 km/u een veiliger beeld schept dan 60 km/u, dit komt omdat er bij 60 km/u drempels moeten komen welke de snelheid moeten afdwingen.

Bedrijven
De drempels leveren ook voor bedrijven, die van de oost kanaaldijk afhankelijk zijn, verslechterde situaties op. Neem de 50-tons vrachtwagens van Gulf, ze hebben geen andere keus, dan om alle drempels te berijden. Welke consequenties dit heeft voor de dijk is nog ongewis, maar je kan er, bij herhaaldelijke trillingen in de dijk, een voorstelling van maken. Ook bij de chauffeur die steeds weer remt, optrekt heeft een onrustige doorstroom en vele malen meer uitstoot van gassen. Naast de Agrariers die ook van deze dijk afhankelijk zijn, moet de leverancier voor de farmaceutische industrie dan ook zeer zeker met haar lading op eieren rijden.

Participatie
De participatie met de inwoners stelt ons teleur. Het enige wat ze straks rest is de plekken aanwijzen waar ze de niet gewilde drempels willen hebben. Bedrijven en inwoners zijn, tot dusverre, nog niet actief door de gemeente erbij getrokken.

Dat de inwoners betrokken zijn, dat staat dan wel weer vast.

Lees ook:
RTV Utrecht: nog geen besluit over snelheid oostkanaaldijk.
RTV Utrecht: Snelheid Oostkanaaldijk moet weer omhoog.
RTV Utrecht: reportage:https://www.facebook.com/video.php?v=878111132211008&pnref=story
Oost-Kanaaldijk, een impressie
Oost-Kanaaldijk, 80 km/u behouden

Terug naar boven