Lokaal Liberaal wil onafhankelijk onderzoek naar de staat van de constructieveiligheid flats Schaepmansstraat, Troelstrastraat en Kuyperstraat.

 

Afgelopen zondag zijn de bewoners van de flat aan de Schaepmansstraat in Maarssen enorm geschrokken door het instorten van een trap in het trappenhuis.
Niemand raakte gelukkig gewond, maar de emotionele schade is daarin tegen groot.
Onveiligheidsgevoel, kinderen die hun huis niet meer uit durven, visite die niet meer langs komt en de angst dat het trappenhuis (na de eerdere balkonscenes) niet het enige probleem is maakt dat bewoners zich niet meer veilig voelen in hun eigen huis.
 
De fractie van Lokaal Liberaal is op de hoogte dat zondag de trappen aan de Schaepmansstraat gestut zijn en dat er een noodtrap is geplaatst op de locatie waar de trap is ingestort.
Maandag is de woningbouwvereniging ook bij de flats aan de Troelstrastraat en de Kuypersstraat gaan controleren en na onderzoek zijn deze uit voorzorg ook gestut.
 
Lokaal Liberal twijfelt niet aan de intentie en de kwaliteit van het onderzoek van de woningbouwvereniging maar vraagt zich af of het college het met Lokaal Liberaal eens is dat het wellicht wenselijk is om een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren, op alle drie de flats ten einde andere mogelijk gevaarlijke siuaties te kunnen voorkomen.
 
Suzanne Kox heeft namen Lokaal Liberaal concreet de volgende vraag aan het college gesteld:
 
Gaat het college een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren op de staat van de constructieveiligheid van de flats aan de Schaepmansstraat, Troelstrastraat en de Kuyperstraat?

 

 

Een reactie

  1. Piet van Beek

    Verzoek om onafhankelijk onderzoek naar de bouwkundige staat van de 3 gevaarlijke flats, ok.
    Daarop hoef je niet te wachten om vandaag te voorzien in de woonveiligheid van de bewoners.
    Dus, welke concrete maatregelen kunt u beloven/nemen voor de bewoners van de gevaarlijke flats?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven