Lokaal Liberaal vraagt spoeddebat veiligheid aan

Het is niemand ontgaan dat het de afgelopen weken bijzonder onrustig is in de kern Maarssenbroek. Lokaal Liberaal heeft van vele inwoners duidelijk signalen gekregen dat zij zich steeds onveiliger voelen in hun eigen leefomgeving. Gesprekken met inwoners gingen over overvallen/berovingen, inbraken, brandstichting van auto’s, bedreigingen. Groepen jongeren trekken door de wijken en gaan ook andere groepen weer met  vuurwerk te lijf. En nu ook een brute poging van gewelddadige straatroof.

Inwoners voelen zich onveilig, durven ’s avonds de straat niet meer op. Kinderen worden met de auto naar vrienden of sport gebracht omdat men liever niet heeft dat ze met de fiets gaan.

Dit moet niet kunnen!

Naar aanleiding van de onrust in de wijken van Maarssenbroek heeft Lokaal Liberaal contact gezocht met de coalitiepartijen VVD, CDA en PvdA en deed het voorstel om een spoeddebat aan te vragen ondanks het reces.

De overige partijen waren dit unaniem met ons eens dat ondanks het reces, een spoeddebat noodzakelijk is. Dit debat zal gaan over maatregelen die tot nu toe zijn genomen. Wat moet er nu gedaan worden om deze onrust zo snel mogelijk een halt toe kunnen roepen en de rust terug te laten brengen in onze leefomgeving.

Lokaal Liberaal heeft woensdagochtend 26 augustus dan ook formeel het verzoek neergelegd bij de burgemeester om dit op een zo kort mogelijk termijn te plannen. Dit verzoek wordt ondersteund door de boven genoemde partijen.  De voorkeur is uitgesproken om dit in een fysieke setting met elkaar te bespreken. 

Link RTV Stichtse Vecht 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven