Lokaal Liberaal dient samen met coalitiepartijen schriftelijke vragen in over het handhavingsbeleid tijdens het horeca-evenement Wijn en Spijs afgelopen weekend.

De coalitiepartijen in de gemeenteraad van Stichtse Vecht, Lokaal Liberaal, VVD, CDA en PvdA, hebben zojuist gezamenlijk schriftelijk vragen ingediend over het handhavingsbeleid tijdens het horeca-evenement Wijn en Spijs afgelopen weekend.

Hieronder volgen de schriftelijke vragen:

Inleiding;
De horeca heeft al sinds oktober haar deuren moeten sluiten en bij velen staat het water hun inmiddels aan de lippen. Afgelopen zaterdag en zondag is er door een aantal horecaondernemers in Maarssen een foodwalk georganiseerd. Leuk, simpel en Corona-proof evenement waarbij de horeca iets van zich laat horen en ter voorbereiding op de versoepelingen die aanstaande zijn. Daarnaast voorziet dit in de broodnodige ontspanning voor onze inwoners. Vier ondernemers t.w. Riverside, Le Brasseur, De Eendracht en Alex in Maarssen hebben zich ingezet om iets te doen voor onze inwoners hebben dit moeten bekopen met een aanzegging van 4000,00. Een van de aanzeggingen van de bekeuring is vastgelegd op video en daarvan zijn wij behoorlijk geschrokken.

Wij hebben hierover op dit moment de volgende vragen;

1)     Was de portefeuillehouder op de hoogte van het evenement?
2)     Is er vooraf duidelijk gecommuniceerd wat wel en niet is toegestaan? Zo ja, wanneer?
3)     Is het juist dat consumpties To Go op 250 meter van de locaties dient te worden genuttigd. Zo ja, zijn horecaondernemers hiervan
        op de hoogte en is er advies gegeven hoe zij dit moeten controleren?
4)     Is er door de portefeuillehouder bewust voor gekozen om Boa’s in burger op pad te sturen? Zo ja waarom is hiervoor gekozen?
5)     Met welke instructies zijn onze boa’s op pad gestuurd?
6)     Is deze controle toevallig geweest of is dit een bewuste controle geweest?
7)     Is er bij het constateren van de overtreding ook eerst gewaarschuwd? Zo nee, waarom is door de portefeuillehouder gekozen voor
        lik op stuk beleid?
8)     Waarom zijn de ondernemers niet geholpen door hen erop te wijzen wat er niet goed gaat en is er direct een sanctie opgelegd?
9)     Is de portefeuillehouder bereid dit evenement met de ondernemers te evalueren? Zo nee waarom niet?
10)  Er zijn inmiddels meerdere meldingen bij ons gedaan waarop Boa’s direct dreigen met aanzegging van 4000,00 euro. Waarom
       kiest de portefeuillehouder niet voor een humanere aanpak?
11)  Wat wordt het handhavingsbeleid ten aanzien van toekomstige activiteiten zoals Koningsdag?
12)  Is de portefeuillehouder bereid in de toekomst, maar zeker in geval van Koningsdag, in gesprek te gaan met ondernemers om o.a.
       groepsvorming te voorkomen?

namens, 

Lokaal Liberaal – Onno Tijdgat
VVD – Jos van Nieuwenhoven
CDA – Pim van Rossum
PvdA – Joseph Toonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven