In memoriam Alex Versteeg

Op 28 januari bereikte ons het droevige bericht dat een lid van het eerste uur, Alex Versteeg, is overleden.

Alex voelde zich vanaf het begin betrokken bij Lokaal Liberaal. Vanuit zijn jarenlange politieke ervaring gaf hij ons gevraagd en ongevraagd advies. En of dat advies nu gelegen kwam of niet, dat deerde hem niet. Als hij vond dat het gezegd moest worden dan zei hij het, op zijn eigen kenmerkende wijze.

De politieke staat van dienst van Alex gaat echter al veel langer terug dan Lokaal Liberaal alleen. Al vanaf de vroege jaren 80 was Alex 14 jaar raadslid voor de VVD in Maarssen. Ook was hij 5 jaar bestuurslid voor diezelfde partij.

Alex voelde zich thuis bij Scouting. Niet alleen bij de Scouting Jan Campertgroep als leider bij de jongeren van RSA 494, maar ook als vice voorzitter van die groep. Tijdens zijn actieve periode droeg hij vol trots de Woodbadge, het internationale teken van een Gilwellian. Zijn inzet was er als kadertrainer, voor (internationale) kampen en de vriendschapsband met de 1st Crowborough Scout Group. De Engelse Scouts typeerden hem terecht als Gentle Giant. Voor zijn inzet werd hem het gouden waarderingsteken van Scouting Nederland uitgereikt.

Lokaal was hij een toegewijd lid van de Koninginnevereniging Maarssen en voorzitter van het algemeen bestuur van sportvereniging DWSM. Zijn inzet bracht hem tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Alex was een graag geziene gast in Maarssen-Dorp en was geliefd bij velen. Aardig, zachtmoedig maar soms ook knorrig en direct.
Als mens volstrekt uniek.

Alex, wij gaan je missen!

Terug naar boven