Gemeenteraad kiest voor AZC op Merwedeweg. Daar zijn we NIET trots op!

Zes politieke partijen en het college kunnen geen garantie geven voor veilige leefomgeving.

neeazc

Het zal bijna niemand ontgaan zijn. De afgelopen maanden is er druk gesproken over het huisvesten van asielzoekers in Stichtse Vecht. En de ontknoping van deze gesprekken werden op 12 en 13 januari gehouden tijdens de gemeenteraadsvergadering welke voor de gelegenheid gehouden werd in de Penitentiaire Instelling in Nieuwersluis.

Maar het is druk geweest in de politieke achterkamers van Stichtse Vecht.
De partijen D(raai) 66, CDA, GroenLinks, PvdA en voormalige inwoners partij van Breukelen Streekbelangen, hebben ondanks de gesprekken die zij met de inwoners van het Rode Dorp in Breukelen gevoerd hebben, regelrecht het besluit genomen om toch een amendement in te dienen, dat de deuren voor het COA wagenwijd openzet, en de inwoners daarbij compleet vergeten zijn.
De partijen pleitten voor een AZC van minimaal 300 tot 400 asielzoekers. En dit op een inwoners aantal van c.a. 80 mensen van het Rode Dorp.
En dan het maar gek vinden dat de inwoners het vertrouwen in de politiek volkomen kwijt raken!!

Lokaal Liberaal is en blijft tegen verdere opvang van economische migranten. Immers, hoe meer je er blijft opvangen, hoe meer er zullen blijven komen.

Lokaal Liberaal was echter bereid om haar principiële standpunt in het belang van de inwoners van het Rode Dorp op zij te zetten, en met het amendement van de VVD, Maarssen2000 en het Vechtse Verbond mee te gaan dat pleit voor 3 maal kleinschalige opvanglocaties van 75 personen.
Daar was bij de inwoners ook draagvlak voor.
Laat dat draagvlak nou net het gene zijn wat alle partijen zó belangrijk vonden. (althans dat zeiden ze in de diverse betogen)
Wij riepen 3 raadsleden van deze andere partijen op om met ons mee te stemmen in het belang van de inwoners.
Helaas, tevergeefs….

Maar we geven de strijd niet op.
Samen met de inwoners nu verder kijken hoe we dit juridisch kunnen aanpakken.

groeneschoengele schoen

 

 

 

 

Op Facebook spraken heel veel inwoners hun ongenoegen uit..

                                      Enkele reacties:

Nick Hardeman:

Een zwarte pagina in de politiek van de gemeente Stichtse Vecht.
Totaal wanbeleid van de meerderheid van de raad. Walgelijk.
Toch wil ik ook benadrukken dat diverse partijen wel voor de belangen van de inwoners staan;

De Vvd met Frank Masteling als fractievoorzitter.
– een motie opstellen welke daadwerkelijk draagvlak onder je inwoners heeft en luisteren naar wat je eigen kiezers aangeven en daarbij ook echt luisteren naar de inhoud.

Lokaal Liberaal met Frank van Liempdt als fractievoorzitter.
– Als partij je standpunten aan de kant willen zetten ten behoeve van je inwoners is een bijzonder eervol en een benoemingswaardigheid waar elke partij wat van kan leren.
– En dat altijd met de mooiste schoenen van de raad mag ook zeker even gezegd worden.

M2000 met Ron Druppers als fractievoorzitter.
– Open willen staan voor verandering en de mening en standpunten van je bezorgde burgers meenemen tot een goed besluit. Dat is de manier waarop je vertrouwen vergroot.

Het Vechtse Verbond met Mieke Hoek als fractievoorzitster.
– Luisteren. Vragen stellen. Kritisch zijn. Dat is allemaal aanwezig en wordt samengevoegd tot een overwogen standpunt. Alles aan de kaak stellen en zeer terechte vragen stellen om de onduidelijkheid en ongerustheid weg te nemen. Dit is wat jullie dan ook zeer zeker siert.

Stichtse Vecht Beweegt met fractievoorzitter Dik van ‘t Hof.
– Zeer belangrijke vragen stellen, ook vanuit het oogpunt van de ondernemer. Ook vragen stellen die een ander niet doet en toch inhoudelijk de kern van discussie weergeven. Om zo veel informatie en bronnen te raadplegen laat zien dat er inhoudelijk over alle opties daadwerkelijk zorgvuldig wordt nagedacht en dat een standpunt feitelijk wordt onderbouwd.

Alle leden van deze partijen wil ik dan ook zeer zeker bedanken voor het daadwerkelijk staan voor uw inwoners. U bent dan ook ieder altijd welkom in ons kleine wijkje. Geef ons even een belletje en de koffie staat klaar.

 

Roy de Pijper: 

Persoonlijk wil ik nog een stukje specefiek richten aan lokaal liberaal en hun fractievoorzitter de heer Frank van Liempdt.

Beste Frank als je als partij je principles overboord gooit voor directe belanghebbende, waarbij jullie als partijen de argumenten en feiten zo als wij ze neergelegd hebben erkennen. Dit betaamt van leadership. Frank en lokaal liberaal jullie hebben mijn stem bij de volgende verkiezingen. Waar ik zeker vanuit ga dat vele inwoners van Breukelen hierin meegaan en dit voorbeeld zullen volgen

 

 

 

 

Terug naar boven