Zomerstage met BOA’s leidt tot vragen

buitenhoes-kogel-steekwerend-vest-reflectie-geelIn het kader van zomerstage heeft Lokaal Liberaal twee diensten van onze BOA’s mogen meemaken.

Tijdens de diensten kregen we een goed beeld van hun activiteiten van de avond- en nachtdienst.

Het zwaartepunt van de activiteiten ligt op handhaving van de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) , DHW (Drank en Horecawetgeving) en illegale dumpingen. Verder werd er goed gelet op verdachte situaties, parkeerders op/naast parkeerterreinen en rijden ze routes langs hun bekende hotspots. Hierbij staan ze in nauw contact met de andere hulpdiensten. De dienst zelf liep uiteindelijk dwars door de gehele gemeente heen. Een leerzame avond met respect voor BOA’s, die deze taken binnen onze gemeente uitvoeren.

Na de stage hebben we binnen de fractie onze ervaringen besproken. Hieruit bleek dat we gezamenlijk zaken hadden opgemerkt en dan vooral de zaken die gaan over het samenwerken met derden en over hulpmiddelen bij het uitvoeren van hun taak. In onze ogen kan het dit effectiever en efficiënter. Daarom hebben we een aantal schriftelijke vragen gesteld.

Deze vragen gaan over: communicatie, informatie verwerking en effectiviteit handhaving.

vragen-boa-20160919

 

Terug naar boven