Ronde met signaleringsteam

Onlangs, op een zeer regenachtige vrijdagavond, liep ons commissielid Onno Tijdgat mee met het signaleringsteam ‘Staatslieden- en Zeeheldenbuurt’. Een signaleringsteam, geheel bestaand uit vrijwilligers, bestaat inmiddels in vele wijken van Stichtse Vecht en signaleert en adviseert de gemeente en politie zaken betreffende leefbaarheid en veiligheid.

Om 21u verzamelde het team zich op een adres in de buurt en na een korte kennismaking werd aan het rondje begonnen. Een route die overigens iedere keer anders is.

Tijdens de ronde wordt er gelet op kleine zaken zoals losliggende stoeptegels en verzakte straten, of de straatverlichting het doet, of een fiets niet al te lang ergens achtergelaten lijkt, maar ook op zaken als vernielingen, (poging tot) inbraken, en drugshandeltjes.

Samen met de Whatsapp buurtpreventiegroepen zijn het de ogen en oren van de gemeente en de politie. De samenwerking is dan ook goed. En het werkt: met de gemelde problemen doen de instanties ook iets; de leefbaarheid en veiligheid nemen toe.

Om een uur of 11 werd er nog even gezellig nagepraat met een drankje.

Lokaal Liberaal heeft grote waardering voor dit burgerinitiatief. Wellicht moeten deze initiatieven vanuit de gemeente nog wat beter financieel ondersteund worden.

Meer info: www.staatsliedenzeehelden.nl en wabp.nl

Terug naar boven