Het college geeft een klap op de terugkeer van het mantelzorgcompliment!

 

 

Het mantelzorg compliment, daar heeft lokaal Liberaal tijdens de onderhandelingen van de nieuw te vormen coalitie in 2020  tafel zich hard voor gemaakt om de terugkeer hiervan mogelijk te maken.
Tijdens deze onderhandelingen is er ook geproken om deze waardering voor mantelzorgers niet alleen terug te laten keren, maar met de mogelijkheid om de verstrekte cadeaubonnen te kunnen verzilveren bij onze lokale ondernemers. 

Met steun van de andere coalitiepartijen is dit mantelzorgcompliment opgenomen in het addendum van het College Werk Programma en werd er een bedrag van € 100.000 euro voor 2021 en voor 2022 beschikbaar gesteld om dit te kunnen realiseren.

Het college van burgemeester en wethouders hebben afgelopen dinsdag 1 juni een positief besluit genomen om dit mantelzorgcompliment in 2021 te verstrekken aan mantelzorgers die intensieve en langdurige mantelzorg leveren aan een inwoner in onze gemeente. Het compliment zal in de vorm van lokale cadeaubonnen worden gegeven.

Zeker in deze coronaperiode waarin reguliere en gebruikelijke zorg anders of in mindere mate is geleverd, werd de druk en de verantwoordelijkheden voor onze mantelzorgers alleen maar groter.
Maar ook de lokale economie heeft zwaar te lijden onder de coronacrisis.

Lokaal Liberaal is dan ook verheugd dat de waardering voor onze mantelzorgers gecombineerd zal worden met steun aan onze lokale ondernemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven